elpDe eerstelijnspsychologen (ELP) gaan voor een korte periode aan de slag met milde psychische moeilijkheden bij jonge kinderen. De ELP's betrekken de opvoedingsverantwoordelijken van het kind bij het begeleidingsproces. 

In deze situaties kan je naar ons doorverwijzen:

  • Het gaat om een kleuters of kinderen van de lagere school.
  • Het gaat om milde tot matige psychische moeilijkheden. Denk daarbij aan bezorgdheden rond identiteit, zelfbeeld, emotieregulatie, angst, boosheid, verdriet, faalangst, stress, rouw, pesten of gepest worden, lichamelijke pijnen, slapen, eetgedrag,..
  • Met crisissituaties kan je bij ons niet terecht. Neem hiervoor contact op met het Crisismeldpunt CAW Oost-Vlaanderen: 09 / 265 04 90 (24/24 bereikbaar).
  • Het gezin woont of verblijft duurzaam in Gent en haar deelgemeenten (Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Oostakker, Desteldonk, Mendonk, Sint-Kruis-Winkel, Ledeberg, Gentbrugge, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde).

Je kan van ons verwachten dat we in een eerste gesprek we het kind en zijn/haar context leren kennen en dat we hun zorgen bespreken. Hun ouder(s) en/of gezin worden nauw betrokken. In dit gesprek beslissen we samen of we een nieuwe afspraak maken. Wanneer een begeleiding bij ons opgestart wordt, kunnen we maximaal 10 gesprekken plannen, afhankelijk van de vraag en de tijd die nodig is. mogelijks sluit jouw vraag beter aan binnen een ander hulpverleningsaanbod. In dat geval kunnen we jou toeleiden naar, of samenwerken met de geschikte dienst.

Volgende hulpverleners kunnen naar ons doorverwijzen:

  • De officiële brede instap-diensten (CAW/JAC, Kind & Gezin en CLB)
  • OCMW
  • Opvoedingswinkel Gent
  • Huisartsen
  • De wijkgebonden locaties waar we ons vestigen.

Om de continuïteit van de zorg te waarborgen wensen we dat de aanmelder betrokken blijft in het zorgtraject van de cliënt. Aangezien het kader maximaal 10 sessies kan aanbieden, is het belangrijk om ook te kijken welke hulp er na deze sessies geboden kan worden. Eens de begeleiding is afgerond, wordt er samen met het cliëntsysteem, de aanmelder en de eerstelijnspsycholoog gekeken naar een verder zorgtraject.

Om kinderen aan te melden, bel je op maandag- of woensdagvoormiddag naar dit nummer: 0467 03 78 90.

dart